λίγα λόγια για μας

Η ιστορία της μπομπονιέρας

Οι μπομπονιέρες αποτελούν κυρίαρχο κομμάτι του γάμου.  Είναι το ευχαριστήριο δώρο του ζευγαριού προς τους καλεσμένους του και αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της αισθητικής του.

Η ιστορία όμως της μπομπονιέρας είναι μια αρκετά παλιά ιστορία. Συγκεκριμένα  αιώνες πριν,  ο Λουδοβίκος  βασιλιάς της Γαλλίας,  για να ευχαριστήσει τους καλεσμένους  του έδινε ένα είδος δώρου, φτιαγμένο από κρύσταλλα , που περιείχε καραμέλες.  Η λέξη λοιπόν μπομπονιέρα σημαίνει ένα κουτί για  καραμέλες. Το κουτί αυτό μπορεί να ήταν μέταλλο, είτε  χρυσός ή ασήμι, είτε πορσελάνη και περιείχε μέσα γλυκά.  Το γλυκό στους γάμους  συμβολίζει την ευχή για μια γλυκιά ζωή γεμάτη  ευτυχία και  γονιμότητα.

Και κάπως έτσι όλα ξεκίνησαν

Η οικογενειακή μας επιχείρηση ξεκίνησε το 1950. Όλα άρχισαν από τον πατέρα και παππού μας Γιώργο Βούρλο. Με την αγάπη του για την δουλειά και το εμπόριο και το ανήσυχο πνεύμα του αγόρασε  την πρώτη ραπτική μηχανή και κάπως έτσι κατάφερε δειλά δειλά  να αποκτήσει η Μπομπονιέρα  ένα σημαντικό και αντιπροσωπευτικό ρόλο στον γάμο και στην βάπτιση.

Πλέον τα τελευταία χρόνια  η μπομπονιέρα έχει εξελιχθεί πολύ από το ένα απλό τούλι με μια σατέν κορδέλα όπως ήταν παλιά. Κάθε χρόνο αναζητούμε παγκοσμίως και εισάγουμε τα καλύτερα υφάσματα και δαντέλες. Τα κόβουμε, τα γαζώνουμε και τα ράβουμε όλα στο χέρι. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη  λεπτομέρεια και στο φινίρισμα.

Με τα σύγχρονα μηχανήματα μας έχουμε την δυνατότητα να δημιούργήσουμε την μπομπονιέρα από το μηδέν δίνοντάς  της έτσι έναν πολύ προσωπικό τόνο. Tο έμπειρο προσωπικό μας σχεδίασε προϊόντα που έχουν παραμείνει πρώτες επιλογές σε μια σειρά δεκαετιών.

Σήμερα λοιπόν επιθυμούμε η κάθε μπομπονιέρα να είναι ξεχωριστή και να είναι η ταυτότητα της αισθητικής σας αλλά και του event σας. Αυτός είναι και ο ορισμός της μοναδικότητας..

Και κάπως έτσι όλα ξεκίνησαν 1Η ιστορία της μπομπονιέρας

Κουφέτα

Στην Ιταλία συνήθιζαν στους γάμους να προσφέρουν δώρα με γλυκά, κυρίως αμύγδαλα και φρούτα. Γιαυτό και το κέρασμα του αμύγδαλου στους γάμους αποτελεί μια παλιά συνήθεια γεμάτη συμβολισμούς. Με το πέρασμα των χρόνων το αμύγδαλο καλύφθηκε με ζάχαρη και έγινε το λεγόμενο κουφέτο.

Με τα χρόνια έχουμε επισκεφθεί και δοκιμάσει σχεδόν όλες τις κουφετοποιίες της Ιταλίας και καταλήξαμε στα καλύτερα Ιταλικά κουφέτα. Γεμάτα με εκρηκτικές και μοναδικές γεύσεις που ανανεώνονται συνέχεια αναλόγως τις τάσεις της αγοράς , μαλακά, ιδιαίτερα (gluten free,stevia κ.α) και εντυπωσιακά μεγάλα σε σχέση με τα υπόλοιπα της αγοράς. Σκοπός μας ήταν και είναι τα κουφέτα να μην χάσουν ποτέ τον συμβολικό τους χαρακτήρα και ο καλεσμένοι σας να νιώσουν στον ουρανισκό τους την μοναδικότητα τους.

Η βιοτεχνία μας

Η βιοτεχνία μας άνοιξε στο Περιστέρι το 1950 και στεγάζεται στο συγκεκριμένο ιδιόκτητο κτήριο  στην οδό Μουσουνίτσης 10-12  από το 1985. Η προσοχή στην λεπτομέρεια, τα πρώτης ποιότητας υλικά και οι ιδιαιτέρως χαμηλές τιμές, έφεραν την Βιοτεχνία Βούρλος Είδη Γάμου πρώτη στις επιλογές του κόσμου , που μας αγάπησε και μας εμπιστεύεται στις πιο σημαντικές στιγμές στης ζωής του.

Η επιχείρηση έχει πια περάσει στα χέρια των υιών του Γεώργιου Βούρλου, Ευγένιο και Νίκο, καθώς και στα εγγόνια του .  Προσπαθούμε με τα χρόνια η κάθε γενιά  να την εξελίσσει και να την διευρύνει , κρατώντας βέβαια  πάντα το μεράκι του παππού και πατέρα μας. Χρέος μας να ανακαλύπτουμε τις νέες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς και να διατηρούμε την ταυτότητα της επιχείρησης μας.

Θα είναι χαρά μας να σας γνωρίσουμε από κοντά..

Οικογένεια Βούρλου